Pisalna miza:

Glavna značilnost pisarniškega pohištva Ikus so pravokotne oblike pisalnih miz, stabilna kovinska podnožja izdelana iz kvadratnih cevi 5×5 ali 8×8 cm. Podnožja miz so lahko tudi lesena ali pa mizne plošče stojijo kar na visokih fiksnih predalnikih. Pri kovinskem ogrodju so mize standardne višine 75 cm, pri lesenih nogah, pa lahko izbirate poljubno višino od 65 cm do 85 cm.

Debelina mizne plošče je 3,6 cm sestavljena iz dveh 1,8 cm debelih plošč, ki jih sestavljamo z malim zamikom.

Omara:

Vsi deli omar so izdelani iz 18 mm debele melaminske plošče. Obodi omar so lahko svetlo sivi ali po želji  v vseh izbranih barvnih dezenih iz serijske palete materialov ali kataloškega izbora materiala. Osnovna ponudba zajema navadne odmične spone, ki ne ponudijo mehkega zapiranja. Mehko zapiranje je opcijska ponudba.

Možno je tudi odpiranje omar brez ročajev (push sistem). Vse omare imajo serijsko vgrajeno pohištveno ključavnico. Na željo se lahko omare opremijo tudi s tro-zaporno ključavnico.

Pisarniške omare se serijsko izdelujejo v dveh  višinah in sicer višine 170 cm ali 90 cm. Omare imajo izgled kubusov, ki jih lahko opremimo z lesenimi ali steklenimi  vrati, možne so tudi variante z drsnimi vrati. Omare stojijo na lesenem coklu višine 10 cm ali na kovinskih nogicah različnih višin.

Predalnik:

Serijsko se predalniki izdelujejo v zazličnih variantah in sicer na kolesih s štirimi ali tremi predali, predalniki brez koles (fiksni) s štirimi predali. V spodnji višji predal se lahko umesti kovinska mreža za visečo kartoteko. Serijsko je vgrajena tudi ključavnica, ki zaklepa vse predale. Vodila predalnikov so kovinska.

Dodatki:

K pisarniškemu pohištvu IKUS se lahko dodajajo kovinski nosilci PC enote, lesena stojala za ekrane, leseni kanali za zakrivanje električnih uvodnikov, konferenčni priključki in razni mizni zaključki.